Βιογραφικό

Η Dr. Ελένη Μπαλαμπάνη, με καταγωγή απο Ηλιόκαστρο Ερμιονίδος,  γεννήθηκε στον Πειραιά και αποφοίτησε απο το 1ο Αρσάκειο-Τοσίτσειο Εκάλης το 1994. Φοίτησε  στη Νοσηλευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών  με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, όπου της δόθηκε η ευκαιρία μεταξύ άλλων να εξειδικευθεί σε αιμοληψίες βρεφών και παιδιών στο «ΠΑΙΔΩΝ».

Το 2000, μετά απο κατακτήριες εξετάσεις, εισήχθη απο τους πρώτους στην Ιατρική Σχολή Πατρών, απο όπου αποφοίτησε με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ.

Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην ιατρικη βιοπαθολογία-μικροβιολογία στο γενικό κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας-Πειραια.

Κατά  την διάρκεια της εξειδίκευσης της υπηρέτησε στα  τμήματα  Αιματολογίας-Αιμοδοσίας, Βιοχημείας, Ανοσολογίας και Κλινικής Μικροβιολογίας-Παθολογίας με ενεργές εφημερίες και αντιμετώπιση μεγάλου όγκου και ιδιαίτερων περιστατικών.

Στο διάστημα αυτό συμμετείχε ενεργά τόσο στην εκπόνηση ερευνητικών εργασιών όσο και σε πολυάριθμα συνέδρια. Επίσης συμμετείχε ενεργά στα ειδικά ιατρεία του Νοσοκομείου, όπως το Ηπατολογικό και ιατρείο Μεταβολισμού και Σακχαρώδους Διαβήτου. Παράλληλα, παρακολοθούσε ανελλειπώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα της μικροβιολογικής εταιρείας και συμμετείχε ενεργά στην διαμόρφωση και αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών των ειδικευομένων Μικροβιολόγων.

Μετέβη σε διακεκριμένο κέντρο του εξωτερικού στο Ηνωμένο Βασίλειο (NHS Lanarkshire) όπου μετεκπαιδεύτηκε στην Κλινική Βιοχημεία ,όπου αντιμετώπισε μεγάλο όγκο περιστατικών με διαταραχές ορμονών, λιπιδίων καθώς και στο  τμήμα Ηλεκτροφορήσεων του ίδιου νοσοκομείου.

Από το 2015 διατηρεί ιδιωτικό Μικροβιολογικό -Διαγνωστικό Εργαστήριο στο πολυχώρο Υγείας Medipolis με έδρα την Καλλίπολη του Πειραιά, συνεχίζοντας την 30 ετη παράδοση της Αικατερίνης Ιωαννίδου-Μπαλαμπάνη Ιατρού Μικροβιολόγου και μητέρας της , που με επιστημονική αρτιότητα και ήθος υπηρέτησε την ιατρική και συνεχίζει να προσφέρει τις γνώσεις και την πολυετή και πολύτιμη εμπειρία στους νεότερους συνεργάτες και συναδέρφους.

Το Ιατρείο είναι μέλος του δικτύου Medisyn και εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008 πιστοποιημένο από τον φορέα πιστοποίησης EQA HELLAS A.E. με αριθμό πιστοποιητικού 3644.36/10 και χρησιμοποιεί αναλυτές τελευταίας τεχνολογίας.